Шахраї незаконно продають квартири українців, які зараз за кордоном: що відомо про нову злочинну схему

В Україні зафіксували випадки, коли шахраї намагались продати або здати в оренду житло українців, які виїхали за кордон. Юрист Іван Кудояр розповів, що за останній місяць відомо як мінімум два таких випадки.
Що відомо про нову шахрайську схему
Іван Кудояр зазначив, що шахраї спеціально шукають квартири, власники яких виїхали за кордон, і проникають у приміщення.
Далі злочинці роблять фальшиву довіреність, а інколи навіть і без цього здають квартири орендаторам.

Потім підробляють паспорт на ім'я власника квартири (на "чорному" ринку фальшивий документ обійдеться шахраям від 200 до 2000 доларів, залежно від якості та наповнення). Далі аферисти або підробляють правовстановлюючі документи, або одержують дублікати документів. Потім шахраї показують квартиру потенційним покупцям, продають за заниженою вартістю, – розповів юрист.

Варто зазначити, що під час оформлення документів з продажу квартири, нотаріус або реєстратор має в обов'язковому порядку перевірити справжність паперів. Одначе часто шахраї пропонують все зробити у "знайомого" спеціаліста.
Якщо виявиться, що людина стала жертвою такої оборудки, угоду можна скасувати через суд.

Якщо з якихось причин ваша квартира не внесена до Реєстру майнових прав, то раджу внести. Працюйте з перевіреним ріелтором. У всякому разі, він може запідозрити щось недобре, а в разі обману стане вашим свідком, – зазначив Кудояр.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment